STEUN HET PROJECT

Een schip van meer dan 100 jaar restaureren vraagt tijd, talent, kennis en geld. Alle hulp is welgekomen. 

CROWDFUNDING
€ 19.000,-

tot 11 mei loopt onze crowdfunding

Met deze crowdfunding zetten we de eerste noodzakelijke stappen in dit project. Het atelier is na 20 jaar leegstand toe aan enkele noodzakelijke herstellingswerken. We maken het gebouw opnieuw wind- en waterdicht en zorgen voor een veilige plek met de noodzakelijke voorzieningen inzake electriciteit, water en brandveiligheid. Zo wordt de ruimte operationeel voor publieke evenementen en kan ze ingezet worden als atelierruimte van waaruit de Ortelius kan worden gerestaureerd. We zorgen ook voor de beveiliging van de Ortelius, in afwachting van de restauratiewerkzaamheden.

€ 19.000,-

Wanneer we het doel van de crowdfunding hebben gehaald geniet de VZW van een extra € 6.000,- gegeven door het streekfonds Oost Vlaanderen.

Dat komt samen op € 25.000,-.

€ 800.000,- De restauratie van de Ortelius wordt geraamd op € 800.000,- Dat is meer dan de € 25.000,- dat we met deze crowdfunding beogen. Het schip is beschermd erfgoed en geniet daarmee 80% aan subsidies. Het is een groot project dat vraagt om een goede basis. 

Met deze crowdfunding zetten we de eerste noodzakelijke stappen. Het atelier is na 20 jaar leegstand toe aan enkele noodzakelijke herstellingswerken. We maken het gebouw opnieuw wind- en waterdicht en zorgen voor een veilige plek met de noodzakelijke voorzieningen inzake electriciteit, water en brandveiligheid. Zo wordt de ruimte operationeel voor publieke evenementen en kan ze ingezet worden als atelierruimte van waaruit de Ortelius kan worden gerestaureerd. We zorgen ook voor de beveiliging van de Ortelius. Dit is cruciaal tijdens de restauratiewerkzaamheden.


- Nutsvoorzieningen , water, stroom

- sanitair atelier

- brandveiligheid atelier

- restauratie ramen en deuren atelier

- reparaties dak

- anti-vandalisme Ortelius

- Eerste plannen voor Ortelius (wordt niet gesubsidieerd door Erfgoed Vlaanderen)


Crowdfunding #orteliusmoetvaren

CROWDFUNDING

Gesteund door de KONING BOUDEWIJN STICHTING zijn we officieel gestart met #ORTELIUSMOETVAREN. Vanaf € 40 krijg je een fiscaal attest en krijg je 45% terug van de belastingen.

BOUW MEE AAN HET SCHIP EN ATELIER

Steek je graag de handen uit de mouwen? Kriebelt het om te creëeren? Ben je leergierig of kan jij anderen iets aanleren? Laat het ons weten via info@atelierdenijs.be 

Ortelius tjalk Doel Zoekt talent

Adres
VZW De Maakschappij
BE 0764.793.827
Pastorijstraat 11x
9130 Doel 


Contact
Email: info@atelierdenijs.be
Telefoon +32 (0) 495 54 67 62 

Feedback

Stuur ons uw ideeën, bugrapporten, suggesties! Alle feedback wordt op prijs gesteld.

Design a free site - Find out